ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Μ . ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - Είναι τιμή μου να προλογίζω έναν άξιο Ιερέα, έναν άξιο άνθρωπο. Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, με πενιχρά μέσα προσφέρει καθημερινά στους συνανθρώπους. Τιμά τη λέξη ΙΕΡΕΑΣ. Δεν έχει ιδρύματα και χορηγούς πίσω του, δεν προβάλλεται στα μέσα ενημέρωσης με συνταγές μαγειρικής. Δεν το παίζει σταρ. Δεν έχει κανένα βρόμικο σύστημα να χρηματοδοτεί τις διάφορες ανούσιες εκδηλώσεις με τις οποίες ασχολούνται αλλοι. Δεν τον νοιάζει η υστεροφημία και η εφήμερη δόξα. Είναι στην πρώτη γραμμή. Δίπλα στον πόνο του συνανθρώπου, του παιδιού, των ηλικιωμένων. Δυστυχώς τους έντιμους και άξιους ανθρώπους, το σύστημα πάντοτε προσπαθεί είτε να απορροφήσει είτε να καταστρέψει. Εδώ δεν θα καταφέρει τίποτα. Σε ευχαριστούμε πατέρα Αθανάσιε.

Εν ημέρα της Εισόδου της Πανάγνου Μητρός εις τα Άγια των Αγίων εισώδευσα κι εγώ εις το Άγιον και Υπερουράνιον Θυσιαστήριον

Εικοστή πρώτη μηνός Νοεμβρίου σήμερα, καθ, ην ημέραν η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό και την απαρχή της σωτηρίας του γένους των βροτών. Η εορτή αυτή αποτέλεσε ορόσημο στην ζωή και στην βιωτή μου.
Την ημέρα αυτή προέκρινε ο Άγιος Θεός, ώστε να επιτευχθεί ο διακαής πόθος μου και να καταστώ λειτουργός των μυστηρίων του Θεού.

Έτσι αποφάσει και εγκρίσει της Μεγάλης Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και κατ΄εντολήν της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εχειροτονήθην Διάκονος υπό των τιμίων χειρών του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Διμέλη, του Β’, ο οποίος έκτοτε κατέστην δι’ εμέ πνευματικός πατήρ και Αρχιερεύς εις τύπον και τόπον Χριστού.

Ο μακαριστός ήταν τω όντι αρχιθύτης Θεού όπως προβλέπουν οι παραγγελίες του Αποστόλου Παύλου, οι αφορώσες στα του Επισκόπου. Άνδρας κόσμιος, σεμνός τοις ήθεσιν, διακριτικός, έμπλεως αγάπης, Δίκαιος, πράος και ακέραιος, είναι μερικά κοσμητικά που μπορούν να διανθίσουν το ύψος της αρετής του. Ποτέ δεν μνησικάκησε, ποτέ δεν ενέργησε υστερόβουλα και εγένετο τοις πάσι τα πάντα, ίνα πάντας κερδίσει.

Γι΄αυτό και το πρώτο μου μέλημα σήμερα, με το πέρας της Θ. Ευχαριστίας ήταν να μεταβώ στο Κοιμητήριο των Ταξιαρχών Ρόδου, συνοδευόμενος από πνευματικά μου αναστήματα και να τελέσω Τρισάγιον υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ, ως ελάχιστον φόρον τιμής ανθ’ ώνπερ παρ’ Αυτού απήλαυσα.

Έτσι εν βαθειά συγκινήσει ο νους εστράφη σ’ όλους του ευεργέτες μου διαχρονικώς.

Πρώτον στους δοτήρες του ζην μου, τους γονείς μου, τον αείμνηστο πατέρα μου Φιλήμονα και την εν ζωή μητέρα μου Αναστασία, στην αδελφή μου Ειρήνη και στον μονάκριβο ανιψιό μου Φιλήμονα με τις εν Κυρίω ευχές μου για μακροημέρευση και ευδαιμονία.

Και κατά δεύτερον στους συντελεστές του κατά Χριστόν ζην. Ευγνομόνως ενθυμούμαι τον Αγιώτατον Μητροπολίτην και πνευματικόν μου Αδελφό, Μιλήτου κ.κ. Απόστολον, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων, τον Μακαριστόν Μητροπολίτην Πέργης κυρό Ευάγγελον, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιον, τον Μακαριστόν Μητροπολίτην Σισανίου και Σιατίστης κυρόν Αντώνιον, τον Μακαριστόν Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης κυρό Γαβριήλ Μαργαρίτη και άλλους τινές. Τον συμπαραστάτην μου κ. Αθανάσιο Στάμον, Αντώνιο Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου και άλλοι τινές.

Με αυτές τις σκέψεις και με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου να ευχηθώ εις άπαντας Έτη Πολλά, περισσότερα από τα δικά μου, ιδιαιτέρως στα Στελέχη του Φιλοχρίστου Στρατού, του πυλωρού του Έθνους μας.
Εύχομαι την είσοδο όλων μας στην Χαρά του Κυρίου μας.

Έτη Πολλά
Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου
Αθανάσιος Μισσός

Διαβάστε ακόμη Εισόδια Θεοτόκου: Μοναχές ψάλλουν ύμνους στον φακό του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (10 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.