ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ: Επιστολή - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ απέστειλαν οι Ιερείς Αυγουστίνος Παπανικολάου και Αγαθάγγελος Σαρηγιαννίδης για το θέμα των δηλώσεων της ηθοποιού Θέμιδος Μπαζάκα σχετικά με θρησκευτικά και προσευχή στο σχολείο.

Συγκεκριμένα οι Ιερείς αναφέρουν στην επιστολή:

Κύριε Διευθυντά, με έκπληξη και πόνο πέσαμε πάνω σε δηλώσεις μιας άγνωστης σε μας, ηθοποιού του MEGA κυρίας Θέμιδος Μπαζάκα αναφορικά με την προσευχή στα σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών.

Μεταξύ άλλων η καλλιτέχνιδα σημειώνει: ΄΄Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του.

Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα.΄΄

ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΖΑΚΑ;

Στην ΄΄πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υποννούμενα στους καθηγητές τους; Στη ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών;

Κυρία μου ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία.

Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς θρησκσευτικά; Χωρίς τα 2 αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν – Να παρέμβει το ΕΣΡ για τις εμετικές δηλώσεις (ετοιμάζουμε αναφορά) και το MEGA να δείξει ευαισθησία και να ελέγξει τι προβάλλετε στη σειρά. Δεν γίνεται από τη μία ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και από την άλλη MILKY WAY.

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (5)
 1. Konna 3 μήνες πριν

  “Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του.”
  Δυστυχώς έτσι ακριβώς συμβαίνει, τα λόγια της Κυρίας Μπαζάκα περιγράφουν ακριβώς την κατασταση. Δυστυχώς ο κόσμος δεν θέλει να ανοίξει τα μάτια του…

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Ι. Αλεξάκης 3 μήνες πριν

  Δυστυχώς την Ελλάδα των Ελλήνων την έχετε εξανδραποδίσει εσείς οι Χριστιανογραικύλοι. Οι πιο ανθέλληνες εξ όλων των εχθρών του Ελληνισμού.

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Γεωργία 3 μήνες πριν

  Η κα Μπαζακα είναι βαθιά νυχτωμενη…. χωρίς θεό φτάσαμε στο χάλι αυτό που βιώνουμε σήμερα….

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Γεώργιος κριτσιδημας 3 μήνες πριν

  Η εν λόγω κυρία άν ήξερε ότι θά τιμωρηθεί δέν θά τά έλεγε αυτά. Έχουν τοποθετήσει σέ θέσεις κλειδιά δικούς τους ανθρώπους γιά νά μάς κάνουν ζώα μέ λογική, καί όπως λέει ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Ο νοών νοείτω.

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Αννα 3 μήνες πριν

  Πολύ σωστή η τοποθέτηση. Είναι ντροπή να μη γίνεται η προσευχή στα σχολεία μας.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.