Στις 25 Μαρτίου 2021 τελέσθηκαν στον ελληνικό ναό της Ευαγγελίστριας της πόλεως του Ροστόφ επί του Δον ιερές ακολουθίες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην 200ή επέτειο της ενάρξεως του απελευθερωτικού Αγώνα του ελληνικού λαού για την ανεξαρτησία.

Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πεσόντων σε μάχες Ελλήνων πατριωτών και φιλελλήνων, καθώς και την ευχαριστήρια δέηση τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας ιερέας Σέργιος Λίσι.

Στην ακολουθία παρέστησαν προσευχόμενοι ο πνευματικός της Ομοσπονδιακής Εθνικο-Πολιτιστικής Αυτονομίας (ΟΕΠΑ) των Ελλήνων της Ρωσίας και μέλος του Συμβουλίου της πρωθιερέας Ολέγκ Ντόμπρινσκι-Γρηγοριάδης, η συντονίστρια των πρωτοβουλιών της ΟΕΠΑ των Ελλήνων Ρωσίας, πρόεδρος της τοπικές ΟΕΠΑ στο Ροστόφ Μελίνα Λεόνοβα, εκπρόσωποι της ελληνικής Διασποράς του Δον.

Μετά το πέρας της ακολουθίας τους παρισταμένους προσφώνησε ο πρωθιερέας Ολέγκ Ντόμπρινσκι-Γρηγοριάδης.

«Αυτή τη μεγάλη ημέρα της 200ής επετείου της ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως σας συγχαίρω εγκαρδίως όλους για την Ημέρα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας», ανέφερε ο ιερέας και συνέχισε: «Ας θυμάται καθένας μας την ιερή έκκληση: “Η ώρα ήλθεν, ω ανδρείοι Έλληνες!” και με τη ζωή του ας αποδεικνύει τη συμπαράταξη με τους ήρωες και τη μνήμη τους. Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να υπερασπισθούμε όλες τις αξίες, οι οποίες κατακτήθηκαν ανά τους αιώνες με την υπομονή, την έντονη προσευχή και αιματηρές μάχες. Ο Κύριος μας παρέχει σήμερα την προφανή δυνατότητα να προστατεύσουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη Του, διαφυλάσσοντας τα παιδιά μας από τον όλεθρο των υποκατάστατων και της εκλύσεως των ηθών, κατανικώντας κάθε αδικία και κολακεία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.