Στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής μετέβησαν χθες Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αγάπιος, προκειμένου να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στα δίδυμα τέκνα του Αιδεσ. π. Γεωργίου Μαρινάκη και της Πρεσβυτέρας Γεωργίας.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης των Κορινθίων επεσήμανε το γεγονός ότι η Βάπτιση είναι η πολιτογράφηση των νεοφώτιστων στις δέλτους του Ουρανού και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοσμικό γεγονός, παρά ένα μεγάλο, πολυσήμαντο Ι. Μυστήριο που εισάγει τους ανθρώπους στην ζωή της Εκκλησίας. Το όνομα, που λαμβάνουμε κατά την Βάπτιση, δίδεται ώστε οι νεοφώτιστοι να έχουν πρότυπα στην ζωή τους Αγίους που ευαρέστησαν τον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε τα δίδυμα να γίνουν καλοί Χριστιανοί και καλοί άνθρωποι και οι ανάδοχοι να τα συμβουλεύουν, ως δεύτεροι γονείς, διδάσκοντας τα την Ορθόδοξη Πίστη και την Χριστιανική βιωτή.

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς που έκριναν σκόπιμο να δώσουν τιμητικά στα παιδιά τους τόσο το όνομα του όσο και του Θεοφιλεστάτου βάζοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο στον κύκλο της οικογένειάς τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.