Σε άσχημη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση είναι ιερέας στην περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου, καθώς “τιμωρήθηκε” επειδή φρόντιζε τον αδελφό του…

Οσυγκεκριμένος κληρικός που χειροτονήθηκε πριν από μερικά χρόνια είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής. Είναι άνθρωπος της προσφοράς και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια καθώς φροντίζει τον αδελφό του που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Τον τελευταίο χρόνο ο συγκεκριμένος κληρικός ανέλαβε τη Μονή Δαμανδρίου κάτι που απαιτούσε και την παραμονή του κληρικού νυχτερινές ώρες στη μονή κυρίως για λόγους φύλαξης. Η ανάγκη όμως του κληρικού να φροντίζει τον αδελφό του τον οδήγησε να απουσιάζει από την Μονή μερικά βράδια. Αποτέλεσμα: 6μηνη αργία και παύση καταβολής μισθού!!!

Δύο μήνες μετά την συγκεκριμένη απόφαση που δεν έχει ανακαλέσει ο Μητροπολίτης ο κληρικός είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση μη μπορώντας να βοηθήσει ούτε τον εαυτό του ούτε τον αδελφό του.
Ευτυχώς ορισμένοι φιλότιμοι κάτοικοι της περιοχής συνδράμουν όσο μπορούν…

Το ερώτημα που προκύπτει: τελικά είναι αμαρτία να αγαπάς και να φροντίζεις τον αδελφό σου;

Ίσως ο Μητροπολίτης θα πρέπει να σταθμίσει ξανά όλα τα δεδομένα και να κάνει αυτό που προστάζει και η λογική και η χριστιανική πίστη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.