Την ώρα που εκφράζονται απόψεις τύπου «για ποιον λόγο να ανοίγουν κάποια καταστήματα και όχι οι εκκλησίες», ο παπάς Αθανάσιος τονίζει απλά και ταπεινά: «Ο ναός μας, λοιπόν, θα παραμείνει κλειστός με όποιο κόστος για να ανοίξει η καρδιά μας στην αληθινή πίστη που θεμελιώνεται στην αγάπη και την υπακοή».

Στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα του Αγίου Στυλιανού, ο παπάς Αθανάσιος (Ενορία Αγίου Ανδρέου Κάτω Πατησίων) βρέθηκε μπροστά σε μια κατάσταση που τον έκανε να γράψει μια ανακοίνωση και να την κολλήσει στην είσοδο της εκκλησίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, πιστοί ζήτησαν επίμονα να ανοίξουν οι πόρτες του ναού για να μπουν και να προσευχηθούν. Η είσοδος άνοιξε τελικά και οι πιστοί μπήκαν. Οι περισσότεροι τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες: Μάσκα που δεν βγήκε στιγμή από το πρόσωπο, αποφυγή στενών επαφών και προσκύνημα των εικόνων από απόσταση. «Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που αρνήθηκαν τις υποδείξεις μας. Αυτές τις απλές οδηγίες όχι μόνο δεν τις ακολούθησαν αλλά μας “επιδείκνυαν” την πίστη τους» ανέφερε.

«Πίστη, όμως, χωρίς αγάπη δεν υπάρχει κατά τους λόγους της Αγίας Γραφής. Αγάπη είναι: Φορώντας τη μάσκα να θυμάμαι κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου ότι συνάνθρωποί μου υποφέρουν, είτε είναι ασθενείς (Covid ή non Covid) είτει είναι γιατροί, νοσηλευτές, ακόμη και καθαριστές ενός νοσηλευτικού ιδρύματος.

» Αγάπη είναι: Ακόμη κι αν διαφωνώ με κάτι, από ταπείνωση να δεχτώ μια υπόδειξη, που δεν μου κοστίζει στο κάτω κάτω τίποτα. Αγάπη είναι: Να θυμηθώ ότι πριν τον κορωνοϊό κοίταζα περίεργα έναν συνάνθρωπό μου καρκινοπαθή που φορούσε μάσκα και που του είχαν πέσει τα μαλλιά από τη θεραπεία και να μπω στη θέση του φορώντας κι εγώ το σύμβολο της δοκιμασίας.

» Πίστη αληθινή είναι αυτό που είπε ο Χριστός: “Ήμουν ασθενής και με επισκέφτηκες. Η αληθινή επίσκεψη μας σε έναν ασθενή τώρα είναι η προστασία που θα του προσφέρουμε απλόχερα» προσθέτει ο παπάς Αθανάσιος σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια, απευθυνόμενος στους αρνητές της μάσκας και εκείνους που επιδεικνύουν την «πίστη» τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.