Κληρικός των Φυλακών Δομοκού πήγε με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου στον Κουφοντίνα - Του ζήτησε να εξομολογηθεί και να λάβει τη Θεία Κοινωνία - Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επίσκεψη στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε μετά από κοινή συναίνεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, ένας ιεροκήρυκας στη Λαμία, κομίζοντας την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και προτρέποντας τον καταδικασθέντα τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη και απεργό πείνας να εξομολογηθεί και να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Η είδηση δημοσιεύεται στο εκκλησιαστικό site exapsalmos.gr, όπου και διευκρινίζεται ότι η κίνηση αυτή έγινε πριν από την έκκληση της Εφημερίδας των Συντακτών προς τον Αρχιεπίσκοπο για το θέμα του Κουφοντίνα.

“Πληροφορούμε τους αγαπητούς αναγνώστες μας και όλους τους ενδιαφερόμενους, ακόμη και τους κακοθελητές, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος πριν το δημοσίευμα της ἘΦ. ΣΥΝ. με την έκκληση – πρόκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο, απέστειλε τον εκλεκτό και σοβαρό ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Σεραφείμ Ζαφείρη, τον οποίο έχει τοποθετήσει στην ευαίσθητη θέση του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού να συναντήσει και να συνομιλήσει πνευματικά με τον Δ. Κουφοντίνα” αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι πριν πάει ο π. Σεραφείμ στον Κουφοντίνα είχε επικοινωνία και ενημέρωση για το πώς θα τον προσεγγίσει από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Νοσοκομείο Λαμίας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενθάρρυνε τον ιερέα να επισκεφθεί τον Κουφοντίνα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον π. Σεραφείμ και τον ενθάρρυνε να επισκεφτεί τον φυλακισμένο απεργό πείνας.

Ο Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης είναι στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Φθιώτιδος και υπεύθυνος της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας αντιμετωπίσεως αιρέσεων και συντονισμού του Θείου κηρύγματος της Μητροπόλεως.

π. Σεραφείμ
… και ο Κουφοντίνας αρνήθηκε
Ο π. Σεραφείμ επισκέφθηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα με την ιδιότητα του Πνευματικού. Του μίλησε, του πήγε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, του οποίου το όνομα φέρει, τον παρότρυνε να εξομολογηθεί ή να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία, αλλά εκείνος φυσικά αρνήθηκε.

“Άλλωστε πως να κοινωνήσει τώρα ένας άνθρωπος που δεν έχει κοινωνήσει ποτέ στη ζωή του;” αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.