Ο Δον Τζιουζέπε Κορμπάρι στο Τζιουσάνο στην καρδιά του Μπριάντσα τύπωσε 200 φωτογραφίες αλλά όπως λέει ξέμεινε από τόνερ.

Ηαπαγόρευση των πιστών στις Θείες λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες ήταν ένα θέμα που δεν… συζητήθηκε και πολύ στην Ιταλία από τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας πήρε τα αυστηρά μέτρα στην προσπάθεια καταπολέμησης του κοροναϊού.

Τουλάχιστον δεν συζητήθηκε όσο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ένας ιερέας μάλιστα κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών της ενορίας του που είναι σε καραντίνα και έστω εξ αποστάσεως να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. Η ιδέα ανήκει στον Δον Τζιουζέπε Κορμπάρι στο Τζιουσάνο στην καρδιά του Μπριάντσα.

Του έστειλαν φωτογραφίες

Ο ιερέας αποφάσισε να δώσει ουσία στην λειτουργία του κι έτσι με δική του πρωτοβουλία προγραμμάτισε να μεταδίδεται από το τοπικό ραδιόφωνο ώστε να ακούν τα λόγια και τα μηνύματα του οι πιστοί. Στη συνέχεια προγραμμάτισε και τηλεοπτική μετάδοση της λειτουργίας. Εκείνο όμως που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και καινοτόμο ήταν η ιδέα του να δώσει την ευκαιρία στους πιστούς να συμμετάσχουν στην λειτουργία εξ αποστάσεως. Κάλεσε λοιπόν τους πιστούς να του στείλουν τις φωτογραφίες τους μέσω email και ομάδας στα social media.

Eκείνος τύπωσε τις φωτογραφίες και τις τοποθέτησε στα στασίδια της εκκλησίας και έκανε τη λειτουργία του σε μία συμβολική όπως είπε κίνηση για να τονώσει το ηθικό του ποιμνίου του.

«Έμεινα από τόνερ»

«Η ιδέα ήταν καλή αλλά η εφαρμογή δύσκολη», είπε ο ιερέας Δον Τζιουζέπε Κορμπάρι και πρόσθεσε:

«Δημιούργησα μία ομάδα στην ενορία μου και ζήτησα από τους πιστούς να μου στείλουν φωτογραφίες τους για να τις τοποθετήσεις στις θέσεις της εκκλησίας. Πολλοί απάντησαν αμέσως. Έχω λάβει πολλές φωτογραφίες, ήμουν σε θέση να εκτυπώσω μόνο 200, δυστυχώς, επειδή έμεινα από τόνερ».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.