Οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησία στη Θεσσαλονίκη για τους Χαιρετισμούς το απόγευμα της Παρασκευής (02.04.2021) προκαλέσαν αίσθηση και αντιδράσεις. Ο εφημέριος του ναού μίλησε στο newsit.gr και… έδωσε εξηγήσεις.

Όλα έγιναν στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Κόσμος πολύς, με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις, είχε μαζευτεί στο προαύλιο της εκκλησίας.

Και όλα αυτά την ημέρα που η Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε 350 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Κατά τον ιερέα Κωνσταντίνο Χατζηαγγελίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο συνωστισμός δεν ήταν θέμα της εκκλησίας αλλά του δήμου.

«Εμείς ως ιερείς δεν μπορούσαμε να εμπλακούμε σε αυτό, ενώ κάναμε την ακολουθία, να έχουμε το νου μας στο αν ο κόσμος θα μείνει απ’ έξω ή όχι. Μέσα στον ναό δεν υπήρχε κανένας. Μόνο ψάλτες και ιερείς. Τηρούμε κανονικά τα μέτρα στο έπακρον», είπε μιλώντας στο newsit.gr.

Και σημείωσε ότι για τον συνωστισμό εκτός ναού «δεν έχουμε κάποια ευθύνη εμείς. Απλά υπάρχουν άνθρωποι που προφανώς θέλουν να δημιουργούν θέματα. Το ίδιο γίνεται και στις πλατείες και στις λαϊκές αγορές και στο μετρό της Αθήνας και στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της Θεσσαλονίκης».

Κατά τον ιερέα, «ο προαύλιος χώρος του ναού ανήκει στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και δεν είναι στον έλεγχο μας. Εμείς κάνουμε παρατηρήσεις να αραιώνουν οι πιστοί όσο μπορούν, όταν έρχονται έξω από την εκκλησία αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και μέσα στο μυαλό του καθενός. Είναι δυνατόν; Πρέπει ο καθένας να έχει την καλή προαίρεση.

Η δική μας υποχρέωση είναι να εφαρμόζουμε την ΚΥΑ όσον αφορά στη λειτουργία του ναού. Μέσα στο ναό κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών, πιστούς δεν έχει. Έχουμε όλα τα μέτρα απολύμανσης στις εισόδους του ναού, το προσωπικό του ναού φοράει τις μάσκες, όλα όσα πρέπει να γίνονται τα κάνουμε. Τώρα αν έξω από τον ναό μαζεύτηκε κόσμος, εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι πάνω σ´ αυτό».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.