Ο εφημέριος από την Αγία Μαρίνα Καλάμου παπά Σπύρος έκλεψε την παράσταση στη γιορτή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωση η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού στο σχολείο "Μίκης Θεοδωράκης" στον Ωρωπό.

Το τσάμικο που χόρεψε ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας Καλάμου έκλεψε την παράσταση στο οπτικοακουστικό αφιέρωμα που διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στο Λύκειο “Μίκης Θεοδωράκης” στη Σκάλα Ωρωπού.

Στο προτελευταίο χορευτικό που ήταν το “Χαρά που το ΄χουν τα βουνά” που προέρχεται από την Πελοπόννησο και αναβίωσε η Δόμνα Σαμίου ο παπά Σπύρος έσυρε πρώτος τον χορό στο τσάμικο όπου συμμετείχαν όλοι οι χορευτές πάνω στο μεγάλο πάλκο του Λυκείου.

Στο φινάλε του τραγουδιού που ερμήνευσαν ο επίσης ιερέας Ιωάννης Μάνος και ο Παναγιώτης Σδούκος, ο παπά Σπύρος έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ με τις φιγούρες του, ενώ στο φινάλε της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος εξήρε την προσπάθεια του παπά Σπύρου που οργανωτικά ήταν η ψυχή της εκδήλωσης και έδωσε υπόσχεση για περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον: “Δεν πτοούμαστε από τον κορονοϊό. Δε βάζουμε μυαλό εμείς. Θα τον νικήσουμε και δεν ξανακλεινόμαστε στο σπίτι”.

Τιμή στον Καποδίστρια

Ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ιστορικός συγγραφέας και ερευνητής Ιωάννης Γκικάκης έκανε συνοπτική παρουσίαση της μάχης του Ωρωπού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ ο Μητροπολίτης Κύριλλος αναφέρθηκε στη σημασία των εορτασμών για την Επανάσταση του 1821 και στη δολοφονία του Καποδίστρια που έγινε σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 1931 στο Ναύπλιο και σημείωσε πως ο Καποδίστριας ήταν ο πολιτικός που ίδρυσε την Ελλάδα και τη μεγάλωσε πέρα από την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια.

Επίσης τίμησε το δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και την προσφορά του στον τόπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.