Ι.Μ. Μαρωνείας: Κάθε χρόνο με την ευκαιρία της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Αδριανου­πολίτου (Δευτέρα του Θωμά)…

ο οποίος ανακηρύχθηκε προστάτης του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιείται το Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου αναλύονται οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ζωής στο σύγχονο κόσμο και το πως η Εκκλησία οφείλει να βιώνει και να μεταδίδει το σωτηριολογικό Μήνυμά Της. Δίδονται οι απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές προς τους Ιερείς, ώστε πάντοτε με πνεύμα αγάπης και καταλλαγής να διακονούν τον συνάνθρωπο.

Εφέτος θα πραγματοποιηθεί το Η΄ Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις Εκκλησιαστικές Κατασκη­νώσεις, όπου προσεκλήθη και θασυμμετέχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος θα αναπτύξει το πάντοτε επίκαιρο θέμα : «Η Ιερωσύνη μπροστά στις προσκλήσεις της σύγχρονης πραγματι­κότητος».

Του Συνεδρίου θα προηγηθεί η Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας τελεσθη­σομένη στον Ιερό Ναό «Άξιον Εστίν» και θα τελεσθεί το Μνημόσυνο των Κληρικών, των διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.