Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 20 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της περιφέρειας Ιρίνγκα στην Τανζανία, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Μηνά στο Κινταμάλι.

Έπειτα, μέσα σε κλίμα χαράς, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς, ανακοίνωσε τις επικείμενες χειροτονίες νέων κληρικών, παρουσίασε την πρόοδο του Ιεραποστολικού Έργου και αναφέρθηκε στα νέα ιεραποστολικά μέτωπα που η πρόνοια του Θεού άνοιξε σε ολόκληρη την έκταση της Κεντρικής Τανζανίας. Η Σύναξη συνεχίστηκε με τη συζήτηση λειτουργικών, διοικητικών και ποιμαντικών ζητημάτων των ενοριών.

Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, ενώ κάθε ιερέας έλαβε νάμα, θυμίαμα, καρβουνάκια και αλεύρι για την παρασκευή προσφόρου. Με κάθε δυνατό τρόπο η Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας προσπαθεί να καλύπτει όλες τις λατρευτικές και καθημερινές ανάγκες των κληρικών και του ποιμνίου της. Αυτό κατορθώνεται με τη βοήθεια όλων μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.