Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Της προσευχής ακολούθησε ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα ποιμαντικής μέριμνας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος μας, οι άνθρωποι μας, ανήσυχοι, μπερδεμένοι, ζαλισμένοι, με όσα συμβαίνουν στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο των καθημερινών ανατροπών και κρίσεων, ψάχνουν και αναζητούν κρατήματα σταθερά, πως θα γεμίσουν τις καρδιές τους με ελπίδα και δύναμη. Η Εκκλησία είναι ο μόνος τόπος και χώρος που μπορεί να λυτρώσει, να ελευθερώσει τον άνθρωπο απ΄ όλη αυτή την οδύνη και παραζάλη, να καλύψει τα κενά της ψυχής και της καρδιάς του. Η Εκκλησία είναι ο τόπος όπου ο άνθρωπος βιώνει την εμπειρία του Θεού, την εμπειρία του Αγίου Πνεύματος. Είναι υπόθεσις ζωής και σωτηρίας να βιώνει ο άνθρωπος την εμπειρία του Θεού στην καρδιά του. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μας αποστολή. Να γίνουμε το όχημα δια του οποίου οι πιστοί μας θα γευθούν εμπειρία χάριτος. Φυσικά ο Χριστός είναι «ο προσφέρων και προσφερόμενος».

Ο Ίδιος όμως επέλεξε δια των Ιερέων Του να προσφέρει και να προσφέρεται στον κόσμο. Σε τέτοιο και τόσο ύψος έχει ανεβάσει εμάς τους Κληρικούς. Εμάς επέλεξε στο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου. Μεγαλείο αγάπης του Θεού, αλλά και μέγεθος ευθύνης του Κληρικού», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας τους Ιερείς σε «ιερή επιστράτευση» και «πνευματικό συναγερμό».

Ακολούθως ενημέρωσε τους Κληρικούς περί του «κορυφαίου πνευματικού γεγονότος» των ιερών Εγκαινίων του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου, (2 & 3 Σεπτεμβρίου), σημειώνοντας: «… η δημιουργία του ιερού αυτού προσκυνήματος των 3.500τ.μ., του Ι.Προσκυνηματικού Ναού, του παράπλευρου κτιριακού συγκροτήματος ως και του προαύλιου χώρου των 2.700τ.μ. είναι έργο της αγάπης του Οσίου Νικηφόρου.

Η παρουσία Του ζωντανή και μαρτυρημένη υπό πολλών θαυμαστών γεγονότων, καθώς ό,τι συμβαίνει εκεί και όπως εξελίσσεται το ιερό αυτό προσκύνημα είναι σφραγισμένο με την δική Του παρουσία», κατέληξε με αναφορά σε συγκεκριμένα θαυμαστά γεγονότα και περιστατικά. Ευχόμενος «καλό Άγιο Δεκαπενταύγουστο» και μετά από διαλογική συζήτηση, έδωσε τον λόγο στον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελο (Κουμαρτζάκη) για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Ι.Κλήρου, περί θεμάτων πρακτικής και διοικητικής φύσεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.