Την Πέμπτη, 25η Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στο Pointe-Noire σύναξη του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Κύριο θέμα της συνάξεως ήταν η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ στο Κονγκό-Μπραζαβίλ προς τέλεση των ιερών εγκαινίων του νέου Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στην λυσιτελέστερη άσκηση των ποιμαντικών καθηκόντων των ιερέων, ενώ ο Σεβασμιώτατος έδωσε σαφείς οδηγίες και πατρικές συμβουλές προς τούτο.

Τέλος οι Εφημέριοι παρέλαβαν καινούρια γαλλόφωνα λειτουργικά βιβλία (Ιερατικό, Μέγα Ευχολόγιο, Ι.Ακολουθίες Βαπτίσεως, Γάμου, Ευχελαίου, Νεκρώσιμος Ακολουθία, Μικρός Αγιασμός), νέα καλυμμαύχια, τα οποία προσέφερε φιλαδέλφως η Ενοριακή Κοινότητα Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Hatfield Hertf Λονδίνου, καθώς και νέα ιερατικά άμφια.

Αμέσως μετά ακολούθησε πολύωρη κοινή σύσκεψη των Εφημερίων, των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και των Πρόεδρων των Ενοριακών Κοινοτήτων της Ι.Μητροπολεως Μπραζαβίλ υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου με μοναδικό θέμα τις ανά τομέα προετοιμασίες για το ιστορικό γεγονός των εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού από τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Η σύσκεψη έληξε αργά το βράδυ μέσα σε κλίμα ενότητος και πνευματικής ευφορίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.