Με την λήξη των Μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες και διανθούσης της Θερινής περιόδου την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ημέρα κατά την οποία εισερχόμεθα πλέον στο Θερινό Ηλιοστάσιο, το οποίο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του Καλοκαιριού, στην πόλη του Πύργου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γενική Ιερατική Σύναξη, όλων των Αιδεσιμοτάτων Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, στο τέλος της οποίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφατα κοιμηθέντες Ιερείς.

Μετά την παράθεση μικρής δοχής προς τους παρισταμένους Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε στην φιλόξενη αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας Πύργου, η συνήθης εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ομίλησε πατρικά και αδελφικά στους Ιερείς, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, Διοικητικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεως και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς μας, από τον Σεβασμιώτατο για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας η οποία είναι το κύτταρο της Εκκλησίας μας, κατά την περίοδο του Καλοκαιριού το οποίο είναι «Θεού Χαρά», εποχή διακοπών, ξεκούρασης, χαλάρωσης και ανεφοδιασμού για τον επερχόμενο Χειμώνα.

Τέλος η επόμενη Γενική Ιερατική Σύναξη συν Θεώ και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πάλι στην πόλη του Πύργου, με την έναρξη της νέας Πνευματικής-Κατηχητικής Περιόδου 2019-2020.
Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.