Την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξή τους πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Στυλίδος και Πελασγίας.

Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως και μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος αρχικά, απηύθυνε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» σε όλους τους Ιερείς και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως εκείνους τους Ιερείς, όπου την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, εξυπηρέτησαν και τα πιο απομακρυσμένα χωριά, τα οποία στερούνται Εφημερίου και έτσι όλοι οι κάτοικοι της Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, τα σεπτά Πάθη και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους Ιερείς τον εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή της παρούσας Συνάξεως, τον Πανσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, της οποίας πρόεδρος τυγχάνει ο Ποιμενάρχης μας και αφού τον για την αποδοχή της προσκλήσεως και την ωφέλιμη παρουσία του στην σύναξη, τον παρεκάλεσε να αναπτύξει στους Ιερείς το θέμα του.

Στην συνέχεια ο π. Πολύκαρπος, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για τα καλά του λόγια, ανέπτυξε στους Ιερείς το θέμα: «Χαρίσματα και πάθη στην Ιερωσύνη».

«Η Ιερωσύνη αγαπητοί μου Πατέρες, είναι ο Ίδιος ο Θεός. Δεν είναι μια κοσμική σταδιοδρομία, αλλά μία θυσιαστική διακονία. Τα χαρίσματα δωρίζονται στον Ιερέα από τον Θεό και καλούμαστε, αυτά τα χαρίσματα, να τα αξιοποιούμε για την σωτηρία του ποιμνίου μας και την δική μας σωτηρία. Τα όποια ανθρώπινα πάθη, τα πολεμούμε μόνο με ταπείνωση και όταν υπάρχει ταπείνωση και πραγματική αγάπη, ο Θεός μας επιβραβεύει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο π. Πολύκαρπος.

Η θαυμάσια ομιλία του π. Πολυκάρπου, ήταν τεκμηριωμένη θεολογικά, στη βάση του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας και υπήρξε μεστή νοημάτων, γεγονός όπου μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε ευρεία πνευματική συζήτηση επί του θέματος.

Μετά το διάλλειμα για το πρωινό η μηνιαία Ιερατική σύναξη συνέχισε με το δεύτερο μέρος, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας ενημέρωσε τους Ιερείς για διάφορα θέματα Διοικητικής και Ποιμαντικής φύσεως, τα οποία χρίζουν προσοχής και έδωκε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Τέλος σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο Ποιμαντικό υλικό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.