Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το πρωί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου) πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και τους ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος καλωσόρισε με λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του και την αποδοχή της προσκλήσεως να ομιλήσει στην μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως μας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, συνεχάρη τους Ιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 1000 και πλέον παιδιών, ενώ δεν παρέλειψε να τους προτρέψει να εργαστούν με περισσότερο ζήλο και αφοσίωση κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, συμμετέχοντας ενεργά στις τις ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο προσκεκλημένος ομιλητής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την πρόσκληση και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Ο Ιερεύς σε έναν κόσμο εκκοσμικευμένον: εφαρμόζοντας την οικονομία και την ακρίβεια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.