Το πρωί της 18ης Μαρτίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με το ισχύον στρατιωτικό πρωτόκολλο, η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, η οποία και εδρεύει στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Γ. Κατσάνη» εις την περιοχή της Ρεντίνας, με απερχόμενο τον Ταξίαρχο Δημήτριο Βουνίσιο και αναλαμβάνοντα τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γούναρη.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, οι Διοικητές των Μονάδων της Ταξιαρχίας, Ανώτατη και Ανώτεροι Αξιωματικοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης αρκετός κόσμος και στελέχη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Ρεντίνης.

Εν συνεχεία, είς την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Ζ’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα νοήματα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τονίζοντας την αξία της μελέτης των ύμνων της περιόδου αυτής και υπογραμμίζοντας πάνω σε αυτό, την πνευματική ζωή και την πιστή τήρηση των παραδόσεων της Αγίας μας Εκκλησίας και των Λόγων των Πατέρων, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον κόσμο και να τον μεταλαμπαδεύσουμε την ζέση της μελέτης των Ιερών αυτών Λόγων, ώστε να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία μέσα στην λειτουργική ζωή της κάθε ενορίας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ παράλληλα ομίλησε και περί της σημασίας του ευμετάβλητου του ανθρώπου μακριά από συσχηματισμούς οι οποίοι είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, αναφέρθηκε σε προβληματισμούς της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία και την Πατρίδα μας, ενώ έγινε λόγος για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επ΄ ευκαιρία της εβδομάδος των Ιερατικών Κλήσεων, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών.
Τέλος, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα πνευματικής και διοικητής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.