Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποίηθηκε η καθιερωμένη σύναξη των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολής μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.

Της συνάξεως προηγήθηκε τρισάγιο από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα στη μνήμη των «υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων» την 29η Μαΐου του 1453. Ακολούθως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας ομίλησε για λειτουργικά και ποιμαντικά ζητήματα των ενοριών της Μητρόπολης και αναφέρθηκε στην προετοιμασία των δύο μεγάλων Πανηγύρεων, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα (4 Ιουλίου) και της ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας στη Βόνη (17 Ιουλίου).

Μετά το πέρας της συνάξεως ο Σεβ. κ. Ανδρέας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Συνδέσμου Κληρικών. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τριασάγιο εις μνήμην του αδελφού Ιωάννου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης και το Δ.Σ. τίμησαν με πλακέτα τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικοιμενικού Θρόνου π. Κωνσταντίνο Καλαιτζάκη, πρώτο Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Την τιμητική πλακέτα απέδωσε ο Σεβ. κ. Ανδρέας, ο οποίος και εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην αυτοσυνειδησία και το ήθος του π. Κωνσταντίνου, που κατεύθυναν όλα αυτά τα χρόνια την ιερατική του πορεία.

Ιερατική Σύναξη και εορτή Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου

Ιερατική Σύναξη και εορτή Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου


Ιερατική Σύναξη και εορτή Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.