Την Πέμπτη 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου με τους κληρικούς των τεσσάρων Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Για τις συναντήσεις αυτές επελέγησαν ευμεγέθεις ναοί για να μπορέσουν να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής και συλλογικής υγιεινής τα οποία έχουν ορίσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό και την αποφυγή της διασποράς του.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος οργάνωσε τις συναντήσεις αυτές, αισθανόμενος την ανάγκη της κατά πρόσωπον επικοινωνίας με τους κληρικούς του, όπου τους ομίλησε επιστηρικτικά και έδωσε κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να ενεργούν κατά την περίοδο αυτή. Τόνισε ότι ως κληρικοί οφείλουμε να σεβόμαστε και να ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας. Εξέφρασε την θλίψη του, που είναι θλίψη και του Κλήρου και του πιστού λαού, για την στέρηση των Κατανυκτικών Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τις Θείες Λειτουργίες. Πρότεινε την αντιμετώπιση της δοκιμασίας αυτής με υπομονή και ταπείνωση.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Κλήρος πάντα βρίσκεται στις επάλξεις και παρεκάλεσε τους Κληρικούς να εντείνουν την προσευχή τους υπέρ του χειμαζομένου λαού και του σύμπαντος κόσμου και να προσέρχονται καθημερινά στους Ιερούς Ναούς, ούτως ώστε να είναι ανοικτοί για τους πιστούς, φροντίζοντας επίσης και για την προμήθεια των απαραίτητων ειδών και φαρμάκων στους αναξιοπαθούντες και υπερήλικες αδελφούς μας.

Ευχήθηκε σε όλους δύναμη και ο Πανάγαθος Θεός να διασκεδάσει το συντομότερο δυνατόν την πανδημία που έχει ενσκήψει στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο και να αξιωθούμε να επανέλθουμε αινούντες και ευλογούντες εν εκκλησίαις τον Θεόν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.