Στους πιστούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) απευθύνθηκε μέσω Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Ρόβνο και Οστρόγκ κ. Ιλαρίωνας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης της ΑΕΟ μέσω ανάρτησης επισημαίνει την έλλειψη επιθυμίας των πιστών να μεταπηδήσουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία, ενώ τους μέμφεται για έλλειψη πατριωτισμού.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος δέχθηκε τη μετάνοιά μου σαν αληθινός πατέρας

«Μέχρι προσφάτως αισθανόταν κανείς μια μεγάλη έξαρση και μια πραγματικά ειλικρινή επιθυμία πολλών κοινοτήτων ακόμη και ιερέων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία να ενωθούν με την πραγματική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας…Όμως ολοένα και περισσότερο αισθάνεται κανείς ένα παράξενο καθησυχασμό ακόμη και κάποια ψυχρή και υποκριτική πεποίθηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία. Δυστυχώς, διαδίδονται ακόμη και τρομερές φήμες για τη νίκη του Πούτιν και τον επικρατούντα ρόλο της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία» – αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία για την «υποκριτική θέση έναντι του πολέμου» και απαιτεί από τους πιστούς της να μεταπηδήσουν αμέσως στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Στην Ουκρανία ουδέποτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει τίποτε το Ρωσικό!…Επομένως παρακαλώ παρά πολύ: είτε επιλέξτε την Ουκρανία, είτε μαζέψτε τις βαλίτσες σας και ταξιδεύστε με τον ιδιωτικό σας «θεό» στην Ρωσία! Αυτή τη θέση τη θεωρώ δίκαιη και δεν δέχομαι αντίρρηση….Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα ολοκληρωθεί δια παντός μόνον τότε όταν στην Ουκρανία δεν θα μείνει ούτε ένας προδότης ή εραστής του “ρωσικού κόσμου”» – υπογραμμίζει ο Ουκρανός Ιεράρχης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.