Τέλος λαμβάνει σήμερα η αγωνία του Ποιμνίου σε Δημητσάνα και Μεσολόγγι για την εκλογή νέου Ποιμενάρχη, καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας καλείται να εκλέξει τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι νέοι Μητροπολίτες που θα εκλεγούν θα διαδεχθούν τους μακαριστούς κυρό Ιερεμία και κυρό Κοσμά ενώ να αναφερθεί ότι Τοποτηρητές στις Ιερέας Μητροπόλεις είναι, στη μεν Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στη δε Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας αναμένεται ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά τη ν οποία το Σώμα θα προβεί στην πλήρωση των άλλων κενών Ιερών Μητροπόλεων Δράμας και Ηλείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.