Στο Φανάρι βρέθηκαν Μητροπολίτες της Κρήτης για την Κυριακή των Αγίων Πάντων που συνέπεσε να είναι η μέρα των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Κυδωνίας αναφέρεται:

«Στη Κων/νούπολη και συγκεκριμένα στο Φανάριον μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ως μέλος της συνοδικής αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης, ώστε να να υποβάλλει τα σεβάσματα της Ιεραρχίας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της επετείου της εορτής των ονομαστηρίων Αυτού.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ως επικεφαλής, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο στο Γραφείο Του, μετά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Στην εορτή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, παρέστησαν επίσης από την Ιερά Μητρόπολη μας ο Ιερομόναχος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Ιερομόναχος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου π. Πορφύριος Μπικουβαράκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, ο Κρητικός Παραδοσιακός Σύλλογος Αροδαμός με επικεφαλής την κ. Άννα Πατεράκη, το κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα με τους Ευάγγελο και Γεώργιο Νικολουδάκη και η Ιατρός κ. Αργυρώ Γκόγκου».

πατριάρχης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.