Δεκαετές Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων,του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, συνιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Κορίνθου κ. Διονυσίου, συνευχηθέντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, με τη συμμετοχή πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων και την παρουσία παλαιών συνεργατών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, μεταξύ των οποίων ο κ. Κωνστ. Πυλαρινός και οι κυρίες Κέλλυ Μπουρδάρα και Έφη Μυτώση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Γ, Βασιλείου, Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και πλήθος πιστού λαού ο οποίος κατέκλυσε τον Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Για την προσωπικότητα του αοιδιμου Αρχιεπισκόπου Χροστοδούλου ομίλησε, όπως πάντοτε, με θεολογική εμβρίθεια και αγιογραφικό λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε “…Ολόκληρη η ζωή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ήταν μια πειθαρχία στο θέλημα του Θεού και τους Ευαγγελικούς νόμους.

Τιμούσε τους θεσμούς της Εκκλησίας, που υπηρετούσε με θείο ζήλο, χαιρόταν να λειτουργεί… ενεθάρρυνε πρωτοβουλίες, που έδιναν μαρτυρία ζωής…τιμούσε τα πρόσωπα της Εκκλησίας και τους Αγίους Της…Θυμόμαστε ότι στη ζωή του επαληθευότν καθημερινά η δήλωση του Αποστόλου Παύλου :`γι` αυτό αγωνιζόμαστε με ζήλο, για να είμαστε ευάρεστοι στο Θεό! ”

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο Ιεράρχες και πιστοί τίμησαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.