Οι πιστοί ευχήθηκαν δύναμη στον Μητροπολίτη Κερκύρας για την δίκη που θα διεξαχθεί εις βάρος του την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, διότι κοινώνησε τρεις πιστούς την Κυριακή των Βαΐων, προέτρεψε τους πιστούς να κοινωνούν για να παίρνουν δύναμη και λιτάνευσε εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος το ιερό σκήνωμα του Αγίου κατά την παρελθούσα Κυριακή των Βαΐων, πράξεις για τις οποίες η ελληνική πολιτεία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του.

Κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους ως εκπροσώπων του Κερκυραϊκού λαού και ως υπευθύνων από την πλευρά του Δήμου για την διεξαγωγή της λιτανείας, όπως η μακραίωνη παράδοση του τόπου μας ορίζει είναι και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου και ο κ. Δημήτριος Μεταλληνός, όπως και ο τελετάρχης του Δήμου κ. Φώτης Σκούρτης.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη τους και τόνισε: «Κατηγορούμαστε για το έγκλημα ότι κοινωνήσαμε πιστούς, για το ότι λιτανεύσαμε τον Άγιό μας, για το ότι σεβαστήκαμε την φωνή της συνειδήσεώς μας και μολονότι δεν θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάναμε το ύψιστο καθήκον μας έναντι του Θεού, της Εκκλησίας και του λαού μας. Πειθαρχούμε στα κελεύσματα του Θεού. Αισθανόμαστε θλίψη διότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα φόβου, υποταγής, κατάργησης της ελευθερίας. Λέμε «πρώτα ο Θεός»!

Σεβόμαστε και τηρούμε τους νόμους τους ανθρωπίνους όταν δεν έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της πίστης μας. Μένουμε διάκονοι του Ευαγγελίου και αυτό καλούμαστε να διδάξουμε.

Χαιρόμαστε για τη στήριξη του λαού μας, για την αγάπη του, για το ότι είναι κοντά μας σ’ αυτήν την δοκιμασία. Άλλωστε αυτόν τον λαό διακονούμε, μαζί με τον Θεό. Και αυτήν την μαρτυρία θα συνεχίσουμε να δίνουμε».

Η δικογραφία

Η δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνού οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση τόσο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου, όσο και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στα μέσα Απριλίου περί λειτουργιών της εκκλησίας κεκλεισμένων των θυρών και περί Θείας Κοινωνίας.

Στις 14 Απριλίου, ο Μητροπολίτης είχε δώσει κατάθεση σε ανακριτικούς υπάλληλους της αστυνομίας οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο Μητροπολιτικό μέγαρο ενώ κατέθεσε και η η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου

Η δικογραφία σχηματίστηκε καθώς, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, παραβρέθηκαν – πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων – η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η Παναγία μαζί του!!