Ι.Μ. ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας χοροστάτησε σήμερα κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο κήρυγμά του, αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην ανάσταση του γιου της χήρας της Ναϊν από τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο φιλάνθρωπος Θεάνθρωπος Κύριος για άλλη μία φορά επέδειξε την ευσπλαγχνία και το έλεός του. Χωρίς να του ζητηθεί από την χαροκαμένη μάνα να επαναφέρει στη ζωή τον μονογενή της γιο, Εκείνος την λυπήθηκε, γνωρίζοντας το ανθρώπινο δράμα που ζούμε, τον προστάζει να εγερθεί από την νεκρική κλίνη και τον επαναφέρει στη ζωή. Ο Ζωοδότης Κύριος εμφυσά πνοή ζωής στο πλάσμα του και του χαρίζει ξανά ζωή. Τον κρατά από το χέρι και τον παραδίδει υγιή στην μάνα του. Και όλοι θαυμάζουν και δοξολογούν τα μεγαλεία του Θεού. Ας δείχνουμε και εμείς ευσπλαγχνία και έλεος στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη, μιμούμενοι τον μακρόθυμο και πολυεύσπλαγχνο Κύριό μας, και να είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουμε του ελέους και της αγάπης του Θεού και Πατρός ημών. Αμήν».

Λειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, προϊστάμενος του Ι.Κ.Ν. Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ενορίτες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.