Πολλές φορές κατά το παρελθόν οι άνθρωποι παραπονιόμασταν για το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής, τουλάχιστον όσο οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές για το ποίμνιο… Σε μια άλλη ήπειρο, οι άνθρωποι, όμως, περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στον Οίκο του Θεού…

Κάτι τέτοιο έγινε και χθες στην ιεραποστολική επίσκεψη στη Μιγγίνα της Επισκοπής Μπουκόμπας Τανζανίας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της περιοχής Καράγκουε και Κυέρουα, συλλειτουργούντων 10 ιερέων, που έφθασαν εκεί μαζί με τους πιστούς, αφού πρώτα είχαν περπατήσει πολλά χιλιόμετρα!

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο 6ήμερης Ιεραποστολικής Περιοδείας, που ξεκίνησε με τη χάρη του Θεού στις 9 Ιανουαρίου στις Ενορίες του Καράγκουε, στα Δυτικά της Καγκέρας της Επισκοπής Μπουκόμπας. Μάλιστα, ο Επίσκοπος με την έναρξη της περιοδείας είχε ζητήσει την προσευχή όλων ως συνοδεία στο ταξίδι.

Οι ιερείς έμειναν στην Καγιάγκα, που είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής και ήταν ο πρώτος σταθμός, με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγιναν συγκεντρώσεις παιδιών, συγκρότηση του Συνδέσμου Νέων της Ενορίας, χοροί και τραγούδια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.