Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών Ιεραποστολική εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδος με την συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Νέων Μουδανιών «ΒΙΘΥΝΙΑ» και της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και ο Αιδ. Ιωάννης Κυριαφίνης εφημέριος Νέων Μουδανιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδος κ. Μανώλης Καρράς, η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας κ. Ελένη Καρατζά και η εκπρόσωπος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ» κ. Ζαχαρούλα Νικολαΐδου.

Βυζαντινούς ύμνους παρουσίασε η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία «Αγίου Γεωρ γίου» Νέων Μουδανιών και η χορωδία της Γ΄ Τάξη του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών υπό την εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Ζαρκαδά, η οποία παρουσίασε με την χορωδία με μιμητική.

Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΝΙ», που παρουσίασε με γλαφυρότητα η κ. Χάρις Δημητρακούδη, Παιδαγωγός και Θεολόγος. Το βιβλίο γράφτηκε από την φίλη της Ιεραποστολής κ. Μαρία Αράπκουλε από την Λάρισα και εξέδωσε η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αρναίας. Το βιβλίο διατίθεται για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, όπου διακονεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χρυσόστομος.

Για το ιεραποστολικό έργο μίλησε η μοναχή Αδ. Παρασκευή από την Μονή του Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αρναίας, άμεσος συνεργάτης της Επισκοπής Μπουκόμπας. Την παρουσίαση του ιεραποστολικού έργου συνόδευσε βίντεο και προβολή διαφανειών.

Το συγκινητικό ήταν η ανταπόκριση του πιστού λαού των Νέων Μουδανιών και η άρτια οργάνωση της όλης εκδήλωσης. Πολλοί ήλθαν να δουν την παλιά καθηγήτρια τους, καθώς η Αδ. Παρασκευή ήταν γνωστή στους Μουδανιώτες.

Πριν γίνει μοναχή, υπηρέτησε ως Γυμνάστρια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Νέων Μουδανιών και στην Διεύθυνση Σωματικής Αγωγής του Νομού Χαλκιδικής. Ο δε Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος ήταν γνωστός στους Χαλκιδικιώτες, διότι εργάσθηκε επί 38 χρόνια στην Βόρεια Χαλκιδική, στην Μητρόπολη Ιερισσού ως Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.