Ι.Μ. ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ: Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2002 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη, ιδρυτού και κτήτορος του Ησυχαστηρίου.

Στην ομιλία του, πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και την αγία βιοτή του αοιδίμου Γέροντος, σημειώνοντας πως βίωσε την αγγελομίμητη ζωή, γι’ αυτό και ίδρυσε δίπλα από την πόλη της Ιεράπετρας αυτή τη μικρή μοναστική πολιτεία, που αποτελεί μία πνευματική όαση στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, πολλοί συνάνθρωποί μας ωφελήθηκαν πνευματικά από τη συναναστροφή μαζί του και αναπαύτηκαν κάτω από το Επιτραχήλιό του, και καταλήγοντας ευχήθηκε στη Γερόντισσα Χριστονύμφη και στην Αδελφότητα του μοναστηριού, στα πνευματικά τέκνα και σ’ όλο το εκκλησίασμα να έχουν την ευχή μακαριστού Γέροντος και να ακολουθούν τις διαδαχές και το παράδειγμα της ζωής του, που τους κατέλιπε ως παρακαταθήκη και πολύτιμη κληρονομιά.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συμμετέχοντες και τους παρισταμένους Κληρικούς, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Γέροντος, που βρίσκεται στο προαύλειο της Μονής.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, ο συνταξιούχος Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης και οι Αιδεσιμώτατοι Πρεσβύτεροι Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης και Εμμανουήλ Προϊστάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.