Το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, 27 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, μετά την καθιερωμένη ακολουθία της Παννυχίδος μετέδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς, το οποίο μετέφερε από το Ηράκλειο, εκφωνώντας το «Δεύτε λάβετε φως…» και στη συνέχεια προέστη στην τελετή της Αναστάσεως σε ειδική εξέδρα στον περίβολο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, απ’ όπου και ανέγνωσε το Ευαγγέλιο και εκφώνησε το «Χριστός Ανέστη...».

Ακολούθησε το «Άρατε πυλας άρατε» στην είσοδο του ναού και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα, κατά την οποία, αμέσως μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, διάβασε την Ποιμαντορική του Εγκύκλιό του για το Άγιο Πάσχα.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στην τελετή της Αναστάσεως, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη κ.α., ενώ πολλοί παρέμειναν έως το τέλος και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.