Γράφει η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Την Κυριακή 17 Ioυνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς πόλεως Ιεράπετρας.

Στην εγκάρδια ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας.

Όπως τόνισε, εφόσον ο Θεός ως δημιουργός και συντηρητής όλης της κτίσεως είναι τα τρέφων και συντηρών τον σύμπαντα κόσμο στη ζωή, και αφού τρέφει ακόμα και τα πουλιά και τα αγριολούλουδα, δεν θα πρέπει να αγωνιούμε για το εάν θα φροντίσει για το τελειότερο δημιούργημά Του, τον άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο πραγματικά πλούσιος είναι «ο εν ολίγω αναπαυόμενος» και ότι το άγχος και η υπέρμετρη αγωνία για την απόκτηση των αναγκαίων υλικών αγαθών και οι βιοτικές μέριμνες μας θα πρέπει να γίνουν αιτία πίστεως προς τον ουράνιο Πατέρα μας, ο οποίος γνωρίζει τι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Τέλος, παρότρυνε όλοι «εαυτούς και αλλήλους, και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεω παραθώμεθα», ώστε πρώτα να επιζητούμε «την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ. 6, 33).

Ιεράπετρα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος

Ιεράπετρα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος


Ιεράπετρα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.