Ο Μητρόπολιτης Γαβριήλ ανέφερε τα αιτήματα της εκκλησίας για τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για συμφωνία, αλλά μπορώ να σας πω τι υπάρχει στο τραπέζι του διαλόγου. Εδώ και περίπου 1,5 μήνα, έχει αποστείλει η Ιερά Σύνοδος μία πρώτη επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία του δίνει τα δεδομένα και παρακαλεί στις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων να μπορέσουν οι πιστοί να πάνε στους ναούς» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

«Το ίδιο πράγμα επανέλαβε η Ιερά Σύνοδος την περασμένη εβδομάδα, που έστειλε μια δεύτερη επιστολή, στην οποία συγκεκριμενοποιεί πιά τα πράγματα και ζητάει να υπάρχει δυνατότητα αυτό το 12ημερο οι πιστοί να είναι στις εκκλησίες, να υπάρχει δυνατότητα να ανάβει ο κόσμος ένα κεράκι, αυτό που λέγεται ατομική προσευχή και η ίδια η εκκλησία κάνει παραχωρήσεις» είπε ο μητροπολίτης στον Realfm 97,8.  

«Η πρώτη παραχώρηση είναι ότι ζητά να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τ.μ. με ανώτατο όριο μέσα σε κάθε ναό τα 50 άτομα. Όταν έχουμε έναν ναό που είναι από 600 έως 1.000 τ.μ. αντιλαμβάνεστε ότι τα νούμερα που λέμε και έχουμε συνεννοηθεί με λοιμωξιολόγους, δεν βάζουν σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Δεύτερον να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων, χρήση μάσκας, επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, δηλαδή τα Χριστούγεννα να λειτουργήσουμε τρεις έως και τέσσερις φορές σε έναν ναό. Να αερίζονται οι χώροι. Αν ένας ναός είναι μικρός δεν θα είναι πάνω από εννέα άτομα μέσα.

«Αύριο συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει για αυτά τα μέτρα. Σε καμία περίπτωση η Εκκλησία δεν θα ήθελε να πάμε στα άκρα, το οποίο βλέπω στον Τύπο να εκφράζουν διάφορες φωνές ένθεν κακείθεν. Εμείς σε κάθε περίπτωση θέλουμε να διαφυλαχθεί το δημόσιο αγαθό της υγείας, να καταλάβει η ελληνική Πολιτεία ότι πλέον έχει ωριμότητα η Εκκλησία να αντιμετωπίσει την πανδημία και να καταλάβει ο υπόλοιπος κόσμος ότι δεν θα συγκρίνουμε ποτέ έναν ναό είτε με τα ΜΜΜ, είτε με τους χώρους εστίασης, ούτε με τα σούπερ μάρκετ» ανέφερε.

Όπως είχαμ γράψει στις 8 Δεκεμβρίου, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 η Εκκλησια επανέρχεται με νέα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό της Κυβέρνησης για το θέμα του κορωνοϊου ενώ τονίζει πως πρέπει να είναι ελεύθερη η προσέλευση των πιστών στους Ναούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.