Το εσπέρας της Τρίτης 11 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μιλάτου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις ποικίλες αντιξοότητες με τις οποίες έρχεται συχνά αντιμέτωπος ο σύγχρονος άνθρωπος αλλά και στους τρόπους με τους οποίους η Παναγία μας, ως τείχος απροσμάχητον, παρεμβαίνει και απαλλάσσει το ανθρώπινο γένος εκ παντοίων δεινών, δίδοντας τη σωτηρία και τη λύτρωση: «Ολόκληρος ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, έτσι όπως τον συνέθεσε ο ιερός υμνογράφος, παρουσιάζει τον πόνο, τις θλίψεις, τα βάσανα, τους κινδύνους και τους πειρασμούς που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και βλέπουμε στην εποχή μας πολλούς κινδύνους, όχι μονάχα τις ασθένειες και την επιδημία που έχει ενσκήψει και έχει επηρεάσει τον τόπο και την Πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρη την Οικουμένη, όχι μονάχα τις απειλές και τις ακοές πολέμων, τους σεισμούς και τις εκρήξεις που στοιχίζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και τους πειρασμούς που καθημερινά αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Γι’ αυτό καταφεύγουμε πάντοτε, και ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, στη Μάνα μας. Προσφεύγουμε με το θάρρος που έχουν τα παιδιά προς τη μητέρα τους μπροστά στα θαυματουργά Της εικονίσματα, που είναι διάσπαρτα από άκρη σε άκρη της Πατρίδος μας, για να Της καταθέσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί, οτιδήποτε μαυρίζει την καρδιά και την ψυχή μας, καθετί το οποίο εμποδίζει την επικοινωνία μας με τον Θεό. Και η Παναγία ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας γιατί πάνω απ’ όλα είναι Μάνα που ξέρει να οικονομεί τα παιδιά Της, ξέρει να τα προστατεύει και να τα νουθετεί, ξέρει να τα παιδαγωγεί και κυρίως ξέρει να τους δείξει τον δρόμο που οδηγεί στον Υιό Της».

Μετά το πέρας των Ακολουθιών ο σεβαστός Ποιμενάρχης επεσκέφθη την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιείται από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και φιλοξενείται στο παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού, με θέμα: «Θύμησες του παλιού καιρού – Σπήλαιο “Αχνίστρες” Μιλάτου». Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ιστορικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των παλαιών Μιλαθιανών, καθώς και για την μοναδική γεωμορφολογική αξία και ομορφιά του σπηλαίου «Αχνίστρες» και συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να διοργανώσει μια τέτοια έκθεση που διασώζει και προάγει τον πολιτισμό, τα ήθη και τις τοπικές παραδόσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.