Σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, πλήθος Βορειοηπειρωτών της Δερβιτσάνης συμμετείχε στην Ιερά Παράκληση και τη συμπροσευχή η οποία τελέστηκε εις μνήμην και εις ανάμνησιν της πρώτης ακολουθίας στο χώρο.

Ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος κατά το έτος 1990 ο πατήρ Μιχαήλ Ντάκος, τέλεσε στο παρεκκλήσι της “Ζωοδόχου Πηγής” (Παναγιάς), την πρώτη ελεύθερη ακολουθία, έπειτα από πενήντα χρόνια στυγνού διωγμού της Ορθοδοξίας στη Βόρειο Ήπειρο αλλά και στην Αλβανία.

Ο ίδιος μη έχοντας τα απαραίτητα ιερά σκεύη και άμφια, κατάφερε να τελέσει την Ιερά Ακολουθία του Όρθρου, λέγοντας ταυτόχρονα όσες προσευχές θυμόταν.

Σήμερα, παρά την έλλειψη ιερέως, οι Δερβιτσιώτες προσήλθαν μαζικά, κράτησαν αναμμένο κερί και με ένθερμο θείο ζήλο, προσευχήθηκαν και έψαλλαν από κοινού. Μετά το πέρας της προσευχής, μοιράστηκε άρτος και λουκούμια, τα οποία προσέφεραν κατά κύριο λόγο οι οικογένειες των εορταζόντων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το εν λόγω ιερό παρεκκλήσιο αποτελεί μεγάλο ιερό προσκύνημα, το οποίο χρονολογείται κατά την τοπική μας παράδοση, από τον 13ο μ.Χ. αιώνα και αποτέλεσε ιερό ναό του βυζαντινού μας οικισμού πλησίον του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.