Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εν Ρώμη) στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Τρίτης, 30ης Ιουνίου 2020 και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μεγάς Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πριν το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου μηνός Ιουλίου.

Το πρωϊνό της Τετάρτης, 1ης Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος και συμπροσευχήθηκε πλήθος κόσμου που κατέκλεισε από νωρίς το πρωί τον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίο, τα θαύματα και το μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ. τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.