Ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε σήμερα, 22 Μαϊου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τριετές και το τεσσαρακονθήμερο, αντίστοιχα, Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, με συλλειτουργούς τους Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πιστοί από την Πόλη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση, κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά των δύο μακαριστών Αρχιερέων του Θρόνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναγιώτατος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.