ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Με την αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών εωρτάσθη στις πόλεις και κωμοπόλεις της επαρχίας μας η εορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας του Γένους, επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός, την 30ή Ιανουαρίου ε.ε., ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Καθηγητής κ. Χαριλ.  Χουσουνίδης, αναφερθείς ιδιαιτέρως την πνευματική και κοινωνική προσφορά των Τριών Ιεραρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους ευχηθείς «υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων εν τοις σχολείοις και εκπαιδευτικοίς Καθιδρύμασι της πόλεως» και τέλεσε τρισάγιο «υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Καθηγητών και Διδασκάλων του Γένους».

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς υπομονή και δύναμη στο δύσκολο αλλά υπεύθυνο έργο τους στους δε μαθητές πρόοδο, επιτυχία, φώτιση επισημαίνοντάς τους ότι στις προτεραιότητές τους θα πρέπει να ενθυμούνται το αγιογραφικό «αρχή σοφίας φόβος Κυρίου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.