Την Β’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας η Εθνική Εορτή του 1821 από την Ιερά Μητρόπολη Αξώμης.

Το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ.

Παρευρέθησαν η Εντιμ. κ. Όλγα Τζωρτζάτου, Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία, ο Εντιμ. κ. Δημήτριος Συκάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών σχολείων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα το ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών της.

Επακολούθησε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στο τέλος της οποίας κατετέθησαν δάφνινα στεφάνια εις μνήμην των Ηρώων που αγωνίσθηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Κατά τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ η Επιτετραμμένη ανέγνωσε μήνυμα της Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.