Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή 50 προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, που διοργάνωσε η ενορία Παναγίας Φανερωμένης Ζακύνθου. Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως την 5η Νοεμβρίου έχοντας επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο.

Την πρώτη ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο.

Την επομένη ημέρα ακολούθησε προσκήνυμα στην Βηθλεέμ στο σπήλαιο όπου βρίσκονται τα λείψανα των Αγίων Νηπίων και η Εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας, ξενάγηση στην Ιερά μονή Γεννήσεως του Χριστού Βηθλεέμ από τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο. Έπειτα ξενάγηση στα Πατριαρχικά δώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και έπειτα επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύωμων κ. Θεόφιλο.

Aκολούθησε προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά και στα Παρεκκλήσια του Ναού της Αναστάσεως, στο σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, από την Αγία Ελένη, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στην Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Ιεροσόλυμα, στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου, στην Ιερά Μονή των Ποιμένων στην Βηθλεέμ, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Κυρίου στο Όρος Θαβώρ, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κανά της Γαλιλαίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτου, στην Ιερά Μονή Προϋπαντήσεως του Κυρίου, γνωστή ως Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ιεροσολύμων, Τελετή του Αγιασμού στον Ιορδάνη Ποταμό, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, στο Σαραντάριο όρος, το μοναστήρι των πειρασμών, στον Τάφο της Παναγιάς στην Γεσθημανή και υποδοχή από τον Ηγούμενο της Μονής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λύδδας όπου και ο τάφος του Αγίου Γεωργίου, στην Ἱερὰ Μονὴ τῶν Ἁγίων Ἀρχαγγέλων Ἰόππης (Γιάφφας) και στην Οδό του Μαρτυρίου στην Ιερουσαλήμ

Να τονιστεί ό μητροπολίτης Ζακύνθου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννήσεως του Χριστού και Πατριαρχικού Επιτρόπου Βηθλεέμ, Αρχιμανδρίτου Αναστασίου Δουδέσκου του Ζακυνθίου, ενώ συμμετείχε στην ολονύκτιο Ιερά Αγρυπνία στον Φρικτό Γολγοθά με συλλειτουργο του Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου οι προσκυνητές επέστρεψαν πίσω στην πόλη της Ζακύνθου γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες και θεία ευλογία από την γνωριμία τους με τους Θεοβάδιστους Αγίους Τόπους, την Αγία Γη όπου Γεννήθηκε, Έζησε, Θαυματούργησε, Σταυρώθηκε και Ανέστη ο Κύριός μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.