ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 5 Αυγούστου 2022, ο Πατέρας Πρόδρομος, εφημέριος του Ιερού Ναού Χρυσοκαστριώτισας Πλάκας, ανηφόρισε στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία επί της εορτής του Ιερού Ναού.

Κάθε χρόνο μέσα στο καλοκαίρι ο ιστορικός Ναός του 11ου αιώνα, που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης επί των οδών Θεωρίας και κλεψύδρας, κοντά στον Άρειο Πάγο, όπου ο Απόστολος Παύλος το 51 μ.Χ. κήρυξε για πρώτη φορά στους Αθηναίους το Χριστιανισμό, λειτουργεί παραμονή της ημέρας της εορτής του Ιερού Ναού στις 5 Αυγούστου, καθώς και στις 25 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής. Πιστοί συρρέουν από όλη την Αττική για να προσευχηθούν στις Ιερές αυτές Αγρυπνίες που ο Πατήρ Πρόδρομος τις έχει καθιερώσει. Αυτό που κάνει ξεχωριστές τις Ακολουθίες στον Ναό είναι ότι με τον τρόπο που τελούνται σε μεταφέρουν στα πρώτα Χριστιανικά Χρόνια. Η Ακολουθία τελείται με το ελάχιστο φως δύο καντηλιών και δυο κεριών.

Δεν υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ο ήχος είναι φυσικός. Η μυσταγωγία που δημιουργείται είναι πολύ κατανυκτική. Κάθε χρόνο συναντάς ανθρώπους οι οποίοι μεταφέρουν τις διακοπές τους για να παραστούν στην τέλεση της Ιεράς Ακολουθίας. Προστίθενται όμως κάθε χρόνο και άλλοι πιστοί που απολαμβάνουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η ιστορία του Ιερού Ναού είναι μεγάλη και αξίζει τον κόπο να ανηφορίσει κάποιος, για να δει από κοντά την αρχιτεκτονική του ιστορικού ναού αλλά να μάθει και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή πριν, αλλά και μετά την κατασκευή του. Εύχομαι ο Μεγαλοδύναμος Θεός να δίνει υγεία και δύναμη στον Πατέρα Πρόδρομο, για να μας δίνει μέσα από τέτοιες κατανυκτικές ακολουθίες Ειρήνη στις Ψυχές μας που τόσο ανάγκη την έχουμε τα τελευταία χρόνια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.