Στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος επί τη μνήμη πάντων των εν ασκήσει λαμψάντων Αγίων ανδρών και γυναικών μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Να ζητήσουμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού. Να κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να είμαστε βέβαιοι ότι, ό,τι δεν μπορούμε να καταφέρουμε εμείς, το αναπληρώνει η Χάρις του Θεού”.

Των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Αδελφότητος.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισε χορός Ιεροψαλτών και πατέρων υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας και Καθηγητού κ. Σεραφείμ – Παναγιώτη Κυρίτση.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μίλησε για τους τιμωμένους Οσίους και τις Οσίες της Εκκλησίας μας, τους οποίους φέρνει ενώπιον μας η Αγία Εκκλησία λίγο πριν να περάσουμε το ευλογημένο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να μας δώσει δύναμη και απάντηση στους λογισμούς για το πως θα καταφέρουμε να διαβούμε το πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να φθάσουμε αξίως να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, καθώς επίσης και για να ζητήσουμε την ευχή και την μεσιτεία τους

«Αληθινά φιλόσοφοι υπήρξαν όλοι οι Όσιοι και οι Ασκητές της Εκκλησίας μας και αντλούν πραγματικό νόημα ζωής από τον Χριστό. Εδώ, όπως και σε όλα τα μοναστήρια μας, τιμώνται όλοι οι Όσιοι και οι Όσιες της Εκκλησίας μας και στις Ιερές Μονές η ασκητική και η οσιακή ζωή βιώνεται έμπρακτα και πολύ σοφά ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Μονής π. Εφραίμ επέλεξε να τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία αυτή την ημέρα, για να λάβουμε δύναμη και να ζήσουμε αυτό το στάδιο των πνευματικών αρετών. Να ζητήσουμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού. Να κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να είμαστε βέβαιοι ότι, ό,τι δεν μπορούμε να καταφέρουμε εμείς, το αναπληρώνει η Χάρις του Θεού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Επίσης, συνεχίζονται οι Ιερές Αγρυπνίες, βάσει του προγράμματος, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη για τις Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας κάθε Παρασκευή.

Για την πόλη της Λαμίας η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και Τιμίου Προδρόμου στον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

Επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Το Τριώδιο ως στάδιο πνευματικής προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ταπείνωση – Μετάνοια- Θεοποιός Αγάπη- Συγχωρητικότητα» πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας, Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης, ο οποίος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου για καλή Μ. Τεσσαρακοστή.

Ξεκινούν οι Ιερές Αγρυπνίες της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας και για άλλες πόλεις της Περιφέρειας
Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, καταρτίσθηκε και δημοσιεύεται το Λειτουργικό Πρόγραμμα των Ιερών Αγρυπνιών για την πόλη της Λαμίας και την Περιφέρεια κάθε Παρασκευή βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.