Ο Ελληνισμός, η Ρωμιοσύνη, τιμά εφέτος με την άσβηστη μνήμη και την αδιάλειπτη προσευχή το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από τις φοβερές εκείνες στιγμές του Γένους.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, το βράδυ της Τρίτης, 9ης Αυγούστου 2022, από τις 10.00 μ.μ. έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, «η αγρυπνία τελείται για όλους τους πατέρες μας, οι οποίοι από τα βάθη της αρχαιότητος μέχρι το 1922 κατοίκησαν στην Ιερή Μικρασιατική Γη.

Προσκαλούμε όλους τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, όλους τους Τοπικούς Άρχοντες, όλα τα Μικρασιατικά Σωματεία, όλους τους απογόνους των προσφύγων που έφθασαν στη Χίο τις μαρτυρικές εκείνες ημέρες και εν γένει όλο τον πιστό λαό να προσέλθει και να προσευχηθεί για «την γη της Ιωνίας, γη Ελληνική».

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την παραμονή του Σωτήρος, το χωριό Τρύπες της Χίου «αναστήθηκε» μέσα από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ομογενή Ιωάννη Μαλαφή, που επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.