Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε, την Παρασκευή προς Σάββατο 7-8 Δεκεμβρίου 2018, επί τη προσκυνήσει των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Άρτα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στην Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε και Ιερό Αντιμήνσιο. Κατά τον καθαγιασμό του Ιερού Αντιμηνσίου, ο Μητροπολίτης εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα. Ετόνισε δε, πως προκειμένου, οτιδήποτε να συντελέσει στην σωτηρία μας, χρειάζεται την ευλογία της Εκκλησίας. Ό,τι είναι ευλογημένο, συντελεί στην σωτηρία μας.

Ό,τι δεν είναι ευλογημένο, ακόμη κι αν φαίνεται ως σωστό, δεν συντελεί στην σωτηρία μας. Γι΄ αυτό και στην Μοναστική φρασεολογία, δυο φράσεις υπάρχουν: «ευλόγησον» και «να ‘ναι ευλογημένο». Η ευλογία της Εκκλησίας, δια του Επισκόπου, κάνει το πανί Θυσιαστήριο. Επάνω σε αυτό το Θυσιαστήριο, με την ευλογία της Εκκλησίας, μεταβάλλεται το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Και Kοινωνώντας, με την ευλογία της Εκκλησίας, οι πιστοί μεταβάλλονται σε μέλη του Σώματος του Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.