ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ηράκλειο Αττικής.

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής (Οδ. Ευτυχίας 28), την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, από 8:00 μ.μ. έως 12:30 π.μ..

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 347 μ.Χ.. Η φήμη του αυτή έφτασε μέχρι τη βασιλεύουσα και έτσι, την 15η Δεκεμβρίου 397 μΧ., με κοινή ψήφο βασιλιά Αρκαδίου και Κλήρου, έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, κάτι που ο ίδιος δεν επεδίωξε ποτέ. Η ασεβής αυτοκράτειρα Ευδοξία κατάφερε να εξορίσει τον Άγιο Ιωάννη στις 20 Ιουνίου 404 μ.Χ. στην Κουκουσό της Αρμενίας και από κει στα Κόμανα.

Εκοιμήθη κατά τη διάρκεια της τρίτης του εξορίας από την αυτοκράτειρα Ευδοξία και τάφηκε στα Κόμανα του Πόντου. Το σεπτό λείψανό του περίμενε επί τριάντα έτη, θαμμένο στον τόπο της εξορίας και του μαρτυρίου του. Όταν όμως το 434 μ.Χ. πατριάρχης εξελέγη ο μαθητής του Άγιος Πρόκλος, παρεκάλεσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε το λείψανο του μεγάλου αυτού πατέρα της Εκκλησίας να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.