Δύο ελάφια, ένας σκύλος, ένα μικρό ομοίωμα εκκλησίας, ενας πρόχειρος αποθηκευτικός χώρος, ένα υπό ανέγερση χτίσμα και μια ποτίστρα βρίσκονται μέσα στο μεγάλο κτήμα, λίγο έξω από την κοινότητα Λυθροδόντα και το οποίο φέρεται να ανήκει στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, διερευνήθηκε χθες από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την αδειοδότηση και την ευημερία των ζώων που φιλοξενούνται και διαπίστώθηκε ότι συντελούνται παρανομίες.

Το μεγάλο κτήμα είναι διαχωρισμένο με περίφραξη σε δύο μέρη
Στο κτήμα είναι εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Μέσα στο κτήμα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ζώα, τα οποία φαίνεται να ευημερούν
Διαβάστε επίσης:

Ιδιοκτησίας της Μονής Αββακούμ παράνομη μίνι φάρμα με ελάφια στον Λυθροδόντα

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρία Παναγιώτου ανέφερε ότι μετά από ενημέρωση που έτυχε από τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, διαφαίνεται ότι τα δύο ελάφια δεν έχουν δηλωθεί στο σχετικό μητρώο.

«Το ζήτημα τυγχάνει διερεύνησης και εμπλοκής της Αστυνομίας. Οπόταν περιμένουμε το πόρισμα για να ενημερωθούμε ολοκληρωμένα για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Το θέμα τυγχάνει χειρισμού και τίθενται ζητήματα ευημερίας των ζώων.»

«Δεν έχουν άδεια»: Καταγγελία κατά των δικηγόρων των μοναχών του Οσίου Αββακούμ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε ότι τα ελάφια δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ζώων συντροφιάς που έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Δεν περιλαμβάνονται για να τα έχεις στο σπίτι σου, στην αυλή σου ή στο περιβόλι σου. Άρα αυτό είναι παράνομο. Η νομοθεσία λέει επίσης ότι εάν έχεις ήδη ζώο εκτός του καταλόγου, το δηλώνεις και το φροντίζεις μέχρι να πεθάνει.»

Το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αντρέας Καυκαλιάς διερωτήθηκε «τι άλλο θα ακούσουμε» που να σχετίζεται με την υπόθεση της μονής Αββακούμ.

«Μιλάμε για άγρια ζώα, ελάφια, για πράγματα και θάματα. Μας ξεπερνούν κάποια πράγματα και έκδηλες παρανομίες, για τις οποίες πρέπει να λάβουμε κάποια ενημέρωση.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.