ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μεγάλος σεισμός στα πλαίσια της μετασεισμικής δραστηριότητας έρχεται να χτυπήσει την πόλη της Αθήνας σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σχετικά με τη στατικότητα και την ασφάλεια των κτηρίων στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα περισσότερα κτήρια έχουν αντοχή σε μεγάλου μεγέθους σεισμούς.

Ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εξαπέλυσε το Σάββατο σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ λέγοντας πως «αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα πράγματα θα ήταν βαριά» και ότι «ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ειδήσεις: Σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν ανάμεσα στους ειδικούς μετά τον σεισμό των 5,1R ο καθηγητής Γεωλογίας επεσήμανε ότι υπάρχει ομοφωνία και σύμπραξη στις δύσκολες αυτές στιγμές από ολόκληρο τον κλάδο.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και 30 χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά, με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει».

«Όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καλώντας όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.