Το 2018, η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να ορίσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, με στόχο τον περιορισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, όμως η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός προσφάτως διαταράσσει αυτήν την εύθραυστη συνεργασία.

Ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως «η κατάσταση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018».

Λίγο νωρίτερα δε, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι διαφωνίες της χώρας του με τη Ρωσία σχετικά με τη Συρία δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα ή το συμβόλαιο για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400»..

Πρόσθεσε επίσης πως “δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις θέσεις που έχουμε βάσει των αρχών μας ή να διαμορφώνουμε την πολιτική μας λόγω μεμονωμένων διαφωνιών με την μία ή με την άλλη χώρα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας”…

Η Ρωσία από την πλευρά της βέβαια, δεν δείχνει καμία διάθεση να χαλάσει τη συμμαχική σχέση με το συριακό καθεστώς, και μάλιστα ουσιαστικά απείλησε σήμερα την Τουρκία με την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Πρέπει οι Τουρκαλάδες που είναι λαός χωρίς ιστορία αλλά λαός με ποινικό μητρώο που έχουν σφάξει πολλούς Λαούς να καταλάβουν ότι και πόλεμο αν θέλουν εμείς οι Έλληνες θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Μακριά τα βρόμικα χέρια σασ από την Ελλάδα μας και δώστε πίσω τα εδάφη μας. Ειρήνη