ΕΙΔΗΣΕΙΣ : «Τα σχολεία υπό τους όρους που υπάρχουν σήμερα θα ανοίξουν και κατά την άποψή μου είναι αναγκαίο να ανοίξουν για να υπάρχει και ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε». «Η Γ’ λυκείου έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και θα προταχθεί λόγω εξετάσεων»

Θα υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό. Θέλω να αντιλαμβάνονται οι οικογένειες ότι μεριμνούμε ώστε να μην υπάρξει η εξάπλωση με το άνοιγμα των σχολείων.

Από την άλλη πλευρά είμαστε απολύτως έτοιμοι να διαχειριστούμε το οτιδήποτε συμβεί», είπε.

«Υπό τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε σήμερα, τα σχολεία θα ανοίξουν, με τις προφυλάξεις δημόσιας υγείας που θα υιοθετήσουμε», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, εάν η βάση της σχολής στην Αθήνα είναι 18.750 μόρια, θα πρέπει να έχει 16.000 μόρια.

Αναμένεται να γίνει επαναφορά των αποβολών τριών, τεσσάρων και πέντε ημερών, που είχαν περιοριστεί το 2017 σε αποβολές έως δύο ημερών.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης, ότι η επαναφορά θα γίνει σε μία «νέα κανονικότητα», η οποία θα διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών και για αυτό, το υπουργείο θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 23 Απριλίου Αγίου Γεωργιου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.