Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, ο οποίος ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές για τα ονομαστήριά του.

Ομοίως τους Πανοσιολογιωτάτους Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη – Βρανά, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, και Διάκονο κ. Γρηγόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι υπέβαλαν διαδοχικά τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία.
Ανήμερα της μνήμης του Οσίου Μαξίμου του ομολογητού, στις 21 Ιανουαρίου 2021, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του Μαξίμου Ε’ (1946-1948).
Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.
Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, του οποίου τα ιερά λείψανα, μαζί με τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έφερε ο Πατριάρχης από τη Ρώμη, ύστερα από οκτώ αιώνες από την μεταφορά τους εκεί από τους Σταυροφόρους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.