ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ.

Συνάντηση του Οικουµενικού Πατριάρχου µε τον Δήµαρχο των Μουδανιών Προύσας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουµενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος δέχθηκε την Τετάρτη, 15 Δεκεµβρίου 2021, τον Δήµαρχο των Μουδανιών, του Νοµού Προύσας, Εντιµ. κ. Hayri Türkyılmaz.

Ο Δήµαρχος των Μουδανιών εξέφρασε τις θερµές ευχές του προς τον Παναγιώτατο, το Πατριαρχείο και όλη την Ρωµαίηκη Κοινότητα για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Επίσης, προς τον Πατριάρχη ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση από την πρόσφατη µικρή δοκιµασία της υγείας του, και του δήλωσε ότι τον αναµένει µε µεγάλη χαρά στην Τρίγλια των Μουδανιών για να τελέσει και πάλι τον Αγιασµό των υδάτων.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Δήµαρχο για όλες τις ευχές του και τη βοήθεια που προσφέρει ο δήµος του για την τέλεση του εορτασµού των Θεοφανείων και του Αγιασµούτων υδάτων στην Τρίγλια. Επίσης, ζήτησε από τον Εντιµ. κ. Türkyılmaz να µεταφέρει και τις δικές του ευχές προς τους δηµότες του µε την ευκαιρία του νέου έτους.

Στη συνάντηση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείµ και συνεργάτες του Δηµάρχου Μουδανιών.

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουµενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ.Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου, ο οποίος παρουσίασε τον Αιδεσιµ. Πρωτοπρ. κ. Κωνσταντίνο Βαρθολοµαίο, νέο Ιερατικώς Προϊστάµενο της Κοινότητος Νεοχωρίου, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.
Όµιλο Μοναστικών Αδελφοτήτων από τη Β. Μακεδονία.
Τον Πανοσιολ. Αρχιµανδρίτη κ. Ηλία Jinjolava, Ιερατικώς Προϊστάµενο της Ορθοδόξου Γεωργιανής παροικίας της Πόλεως, µαζί µε τον Πανοσιολ. Αρχιµ. κ. Λεωνίδα Ebralidze, Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Ηνωµένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Τους Πανοσιολ. Αρχιµανδρίτες κ.κ. Διονύσιο Παπαβασιλείου, Νικόλαο Παπαδόπουλο και Ιωάννη Μπατσή, κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας.
Τον Εντιµολ. Άρχοντα Δικαιοφύλακα της ΜτΧΕ κ. Πάρι Ασανάκη, Νοµικό Σύµβουλο του Πατριαρχείου.
Τον Ελλογιµ. κ. Βασίλειο Σύρο, Διευθυντή του Early Modern Greek Culture Program, στο Medici Archive Project της Φλωρεντίας, ο οποίος του επέδωσε τιµητικό αντίτυπο του πρόσφατου έργου του “Η αρχή δεν είναι το ήµισυ του παντός. Ο αριστοτελικός πολιτικός στοχασµός στις µεσαιωνικές αραβικές, συριακές, βυζαντινές και εβραϊκές παραδόσεις”. Επίσης ο κ. Σύρος ενηµέρωσε τον Παναγιώτατο για τις δραστηριότητες του Κέντρου που διευθύνει στην Φλωρεντία.
Τον Εντιµ. κ.Σπύρο Πανταζή, διαχειριστή Πληροφορικής, από την Πόλη, µε την ευκαιρία των πρόσφατων ονοµαστηρίων του.
Τον Εντιµ. κ. Ιωάννη Τσακπίνογλου, Αστυνοµικό, υπηρετούντα στο Γεν. Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, από την Αλεξάνδρεια, Ηµαθίας.
Τους Εντιµ. κ.κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου και Νικόλαο Σώζο, υπαλλήλους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους µε την ευκαιρία των πρόσφατων ονοµαστηρίων τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.